E-mail: info@profiak.cz

Co se dělo?

Rally Zážitky

Jako každým rokem pro Vás PROFI AUTOSPORT KLUB v AČR opět začal v letošním roce pořádat rallyzážitky ve Bělé pod Bezdězem. Bližší informace o možnosti objednání rallyzážitku naleznete na www.rallyzazitek.cz.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

bila-zavodni-fabia
Veteránské rojení Lobeč

Veteránské rojení 13.06.2010

Petr Mráz se zúčastnil exhibiční jízdy jako předjezdec na Veteránském rojení v závodu pravidelnosti do vrchu v Lobči u Mělníka. „Bydlím na kopci, kde je cíl, a když se už přes Nosálov asi druhým rokem nejede Rally Bohemia, rád využiji této příležitosti, abych se doma trochu svezl. Pořadatel tohoto závodu pan Tomáš Pavlík nám vždy vyjde vstříc, za což mu velmi děkuji. Mám tak příležitost svézt kamarády, kteří to náležitě ocení“;-) 

Rally Krkonoše 8.8.2009

Jezdec Petr Mráz a spolujezdec Martin Plšek z PROFI AUTOSPORT KLUBU se 7. a 8. srpna účastnili třetího ročníku Rally Krkonoše. Atraktivní a kvalitní závod začínal v Trutnově a měl osm rychlostních zkoušek. Na rozdíl od minulého závodu v Třebíči tentokrát startující týmy (bylo jich 148) čekalo krásné slunečné počasí. Posádka PROFI AUTOSPORT KLUBU vyjela na trať se startovním číslem 84 ve skupině A5 se sedmi dalšími vozy. V předešlých dvou závodech měla problémy s elektronikou, ale po kompletní a důkladné revizi již byla v pořádku. Přesto se posádka během závodu potýkala s nepříjemnostmi. Při čtvrté rychlostní zkoušce měl vůz defekt pneumatiky, a ztratil tak přibližně sedm a půl minuty. V následující rychlostní zkoušce praskla hadice posilovače řízení, proto posádka musela absolvovat zbytek soutěže bez posilovače. Petr Mráz s Martinem Plškem nakonec ve své skupině dojeli na třetím místě.

Horácká rally Petr Mráz

Horácká Rally Třebíč 18.07.2009

Další soutěž, v které se představila posádka PROFI AUTOSPORT KLUBU ve složení Petr Mráz a Martin Plšek, byla v půli července Horácká rally Třebíč. Dvacátý ročník tohoto závodu se jel jako čtvrté pokračování mistrovství České republiky ve sprintrallye. Trať vedla okolím Třebíče a Třešti. Rychlá soutěž měla deset rychlostních zkoušet a startovalo v ní sto sedm posádek. Jezdec Petr Mráz a spolujezdec Martin Plšek vyrazili na trať se startovním číslem 79 v nabyté skupině A5, která čítala jedenáct vozů. Závodníkům výrazně ztížil podmínky velmi vytrvalý déšť. Stejně jako v předchozím závodě u Slušovic, i tentokrát posádka PROFI AUTOSPORT KLUBU doplatila, i přes předchozí revizi, na poruchu řídící elektroniky. Musela tak ze závodu odstoupit po sedmé rychlostní zkoušce.

Rallysprint Kopná 04.07.2009

Posádka PROFI AUTOSPORT KLUBU Petr Mráz a Martin Plšek se první červencovou sobotu zúčastnila dalšího závodu. Impromat Rallysprint Kopná má zpravidla výbornou úroveň a početnou účast, a stejně tak tomu bylo i v letošním sedmnáctém ročníku. Na trať v blízkosti Slušovic vyjelo 129 posádek a čekalo je 9 rychlostních zkoušek. Jezdec Petr Mráz a spolujezdec Martina Plšek na třetí podnik sezóny připravili vůz s novým motorem a novou řídící elektronikou. Rallysport je na Zlínsku velmi populární, proto na atraktivní podívanou dorazilo mnoho diváků. Zatímco oni si slunečného počasí mohli užívat, závodníkům se ve vozech špatně dýchalo a soutěž pro ně byla vyčerpávající. Vůz PROFI AUTOSPORT KLUBU vyrazil na trať se startovním číslem 88 v nabyté skupině A5 s dalšími třinácti posádkami. Ze slušně rozjeté soutěže však musel kvůli poruše elektrotechniky po sedmé rychlostní zkoušce odstoupit. Náročnou rally však nedokončila více než třetina startujících. Petr Mráz s Martinem Plškem tak sice v tomto závodě nebodovali, ale další šanci budou mít už 18. července na Horácké Rally Třebíč.

„Byl to opravdu náročný závod. O Kopné se traduje, že je zde nemožné porazit místní jezdce, což se potvrdilo hned od prvních ostrých kilometrů. Vůz máme nyní velmi syrový, a tak se objevují drobné nedostatky. Cílem bylo soutěž dokončit, a to se bohužel nepodařilo. Uvidíme, zda se nám povede najít příčinu závady do příštího podniku“, hodnotí závod jezdec PROFI AUTOSPORT KLUBU Petr Mráz.

Thermica Rally Lužické Hory 02.05.2009

Prvním startem naší posádky Petr Mráz a Martin Plšek byla Thermica Rally Lužické hory 2009. Po osmileté pauze to byl druhý start na MČR ve Sprintrallye. Již na přejezdu na první rychlostní zkoušku (RZ) nám vynechával jeden válec motoru, a proto jsme museli RZ 1 absolvovat jen na tři válce. Ke konci RZ naskočil motor optimálně a my doufali, že snad bude vše v pořádku. Po RZ jsme proto zkontrolovali veškeré provozní kapaliny v motoru. Vše vypadalo bez problému, a tak jsme bez obav pokračovali na RZ 2. Po startu vše fungovalo dobře, a my tak mohli nasbírat první zkušenosti s ostrými kilometry bez technické závady. Bohužel ve třetí třetině RZ nám opět vypadl motor, který stěží dojel do cíle. Bílý kouř z pod kapoty vozu nevěstil nic dobrého. Proto jsme se rozhodli po RZ 2 odstoupit.

Rally Bělá pod Bezdězem 29.06.2008

“Petr Mráz se zúčastnil Rally v Bělé pod Bezdězem a využil tak další možnost více se seznámit se svým vozem. Fotografie naleznete v sekci Fotogalerie.

VII. Veteránské rojení 15.06.2008

Dnes proběhl seznamovací test s vozem Škoda Fabia A5 při příležitosti VII. Veteránské rojení v Lobči u Mělníka. Petr Mráz si tak mohl v roli předjezdce vyzkoušet soutěžní vůz, se kterým by měl absolvovat zbývající část sezóny v Mistrovství České republiky ve Sprintrally. Pořadateli závodu tímto děkujeme. Fotografie z testu naleznete v sekci Fotogalerie.